Obsah
Dodatek
k vnitřnímu řádu školní jídelny
na základě Metodického materiálu Odboru školství Krajského úřadu Pardubického kraje
„Doporučení pro zařízení školního stravování při uvolňování opatření v souvislosti s
výskytem COVID-19“ MMošKrÚPk/1/2020
1/ školní jídelna bude připravovat jeden druh polévky a hlavního jídla včetně zeleninové oblohy a nápoj
2/ oběd bude vydán bez stravovací karty
3/ přihlášené ke stravování budou děti, které měli stabilně přihlášené obědy a budou přihlášené k výuce ve škole. V případě, že nemají o stravování zájem, obědy si individuálně odhlásí podle stávávajících pravidel (telefonicky, prostřednictvím www.strava.cz nebo SMS), zaměstnanci ZŠ a ZUŠ se ke stravování přihlásí individuálně
4/ výdej oběda do vlastních nádob nemocných dětí není dovoleno a to ani v první den nemoci
5/ před vstupem do školní jídelny si strávníci umyjí a vydezinfikují ruce, osoušeč rukou bude mimo provoz a bude nahrazen jednorázovými papírovými kapesníky
6/ není dovoleno si v prostorách před jídelnou a v jídelně odkládat osobní věci, kromě sáčku s rouškou
7/ v rámci zvýšených hygienických podmínek pravidla pro strávníky, kteří konzumují oběd přímo ve školní jídelně:
- strávník vstupuje do školní jídelny s rouškou
- stoly a židle jsou již přizpůsobené tak, aby byly dodrženy bezpečné odstupy
- strávník si sedne na určené místo, roušku si odkládá do vlastního sáčku až při samotné konzumaci jídla
- podání polévky, hlavního jídla, nápoje a příborů zajišťuje výhradně personál školní jídelny
- po konzumaci jídla si strávník nasadí roušku a odchází z jídelny
- následný úklid použitého nádobí a dezinfekci stolů a židlí zajišťuje výhradně personál školní jídelny
- strávníci jsou rozděleni do skupin maximálně po 15 a vstupují do školní jídelny s dozorem, který zajistí omezení pohybu po školní jídelně
- do jídelny vstupují tyto skupiny dle rozpisu a časových intervalů, podrobnější informace budou vyvěšeny na nástěnce před jídelnou:
zaměstnanci ZUŠ od 10.30 do 11.00 hodin
zaměstnanci ZŠ od 11.00 do 11.30 hodin
skupiny strávníků (dětí) od 11.30 do 13.15 hodin
zaměstnanci ZŠ od 13.15 do 13.45 hodin
8/ v rámci zvýšených hygienických podmínek pravidla pro zaměstnance ZŠ a ZUŠ, kteří si odnášejí oběd do vlastních nádob:
- strávník vstupuje do školní jídelny s rouškou, kterou si však nesundává
- do školní jídelny strávníci vstupují dle rozpisu jednotlivě a to od 10.00 do 10.30 hodin a musí mezi sebou dodržovat bezpečné odstupy
- na výdejním pultě ve školní jídelně si strávníci sami rozloží nádoby, které budou řádně vymyté a čisté
- u prvního výdejního okénka bude personál do těchto připravených nádob nalévat polévku a u druhého výdejního okénka hlavní jídlo
- každý strávník si sám zadělá nádoby, personál školní jídelny se těchto nádob nesmí dotýkat
- před vstupem další skupiny bude vydávací pult vydezinfikován personálem školní jídelny
9/ doplňková činnost pro cizí strávníky se na nezbytně nutnou dobu ruší
Platnost od 25. 5. 2020 Holečková Iveta Vedoucí školní jídelny