Aktuální počasí

Počasí dnes:

29. 5. 2020

oblacnosde

Bude polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Denní teploty 14 až 18°C. Noční teploty 10 až 6°C.

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Virtuální prohlídka

Virtuální prohlídka

Navigace

Výběr jazyka

  • Česky
  • English
  • Deutsch
Odeslat stránku e-mailem

Obsah

Dodatek

k vnitřnímu řádu školní jídelny

 

na základě Metodického materiálu Odboru školství Krajského úřadu Pardubického kraje

„Doporučení pro  zařízení školního stravování při uvolňování opatření v souvislosti s 

výskytem COVID-19“ MMošKrÚPk/1/2020

 

1/ školní jídelna bude připravovat jeden druh polévky a hlavního jídla včetně zeleninové        oblohy a nápoj

2/ oběd bude vydán bez stravovací karty

3/ přihlášené ke stravování budou děti, které měli stabilně přihlášené obědy a budou            přihlášené  k výuce ve škole. V případě, že nemají o stravování zájem, obědy si                individuálně  odhlásí podle stávávajících pravidel (telefonicky, prostřednictvím                    www.strava.cz nebo SMS), zaměstnanci ZŠ a ZUŠ se ke stravování přihlásí                      individuálně

4/ výdej oběda do vlastních nádob nemocných dětí není dovoleno a to ani v první den           nemoci

5/ před vstupem do školní jídelny si strávníci umyjí a vydezinfikují ruce, osoušeč rukou          bude mimo provoz a bude nahrazen jednorázovými papírovými kapesníky

6/ není dovoleno si v prostorách před jídelnou a v jídelně odkládat osobní věci, kromě           sáčku s rouškou

7/ v rámci zvýšených hygienických podmínek pravidla pro strávníky, kteří konzumují               oběd přímo ve školní jídelně:

  • strávník vstupuje do školní jídelny s rouškou
  • stoly a židle jsou již přizpůsobené tak, aby byly dodrženy bezpečné odstupy
  • strávník si sedne na určené místo, roušku si odkládá do vlastního sáčku až při samotné konzumaci jídla
  • podání polévky, hlavního jídla, nápoje a příborů zajišťuje výhradně personál školní jídelny
  • po konzumaci jídla si strávník nasadí roušku a odchází z jídelny
  • následný úklid použitého nádobí a dezinfekci stolů a židlí zajišťuje výhradně personál školní jídelny
  • strávníci jsou rozděleni  do skupin maximálně po 15 a vstupují do školní jídelny s dozorem, který zajistí omezení pohybu po školní jídelně
  • do jídelny vstupují tyto skupiny dle rozpisu a časových intervalů, podrobnější informace budou vyvěšeny na nástěnce před jídelnou:

zaměstnanci ZUŠ                   od 10.30   do 11.00 hodin

zaměstnanci ZŠ                      od 11.00    do 11.30 hodin         

skupiny strávníků (dětí)          od 11.30    do 13.15 hodin

zaměstnanci ZŠ                      od 13.15    do 13.45 hodin

8/ v rámci zvýšených hygienických podmínek pravidla pro zaměstnance ZŠ a ZUŠ,                kteří si odnášejí oběd do vlastních nádob:

  • strávník vstupuje do školní jídelny s rouškou, kterou si však nesundává
  • do školní jídelny strávníci vstupují dle rozpisu jednotlivě  a to od  10.00 do 10.30 hodin a  musí mezi sebou dodržovat bezpečné odstupy
  • na výdejním pultě ve školní jídelně si strávníci sami rozloží nádoby, které budou řádně vymyté a čisté
  • u prvního výdejního okénka bude personál do těchto připravených nádob nalévat polévku a u druhého výdejního okénka hlavní jídlo
  • každý strávník si sám zadělá nádoby, personál školní jídelny se těchto nádob nesmí dotýkat
  • před vstupem další skupiny bude vydávací pult vydezinfikován personálem školní jídelny

9/ doplňková činnost pro cizí strávníky se na nezbytně nutnou dobu ruší

 

 

Platnost od 25. 5. 2020                                         Holečková Iveta                                                                                                                  Vedoucí školní jídelny